Gyerekprogramok külföldön - nem csak gyerekeknek

  • utazás
  • külföld
  • családi utazás
  • kirándulás
  • gyerekprogramok
  • utasbiztosítás
  • kalandpark
  • élménypark

Kihasználva ki az őszi szünetet, a tél beállta előtt akad még lehetőségünk egy igazán nagy kalandozásra, hogy felkapjuk a családot és útnak induljunk. Ha ellátogatnánk egy jó hírnevű külföldi kalandparkba, nem is kell sokat autóznunk (vagy repülnünk), hiszen igen közeli városokban is találunk szuper szórakoztatóközpontokat, amik még nyitva vannak október végén. Kortól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére valót a felsorolt programok valamelyikében, és bizony felnőttként is tátva maradhat a szánk a legtöbb látnivalón.

Family Park, avagy a Fertő tavi Mesepark, Burgenland, Ausztria

Hegyeshalomtól mindössze 60km-re fekszik a burgenlandi mesepark, ahol a legkisebbek is garantáltak jól szórakoznak majd, de a felnőttek haja is égnek meredhet egy-egy attrakción! Kalandvár és kincses sziget, sárkány-barlang és a repülő halak körhintája? Sok izgalom egy helyen kicsiknek és nagyoknak, Halloweenkor különleges programok.

Sonnentherme, Lutzmannsburg, Ausztria

A csúszdaparkok szerelmeseinek nem kell félretenni a strandtörölközőt, hiszen fedett medencékben a hideg évszakokban is kitűnően lehet csobbanni. A Kőszegtől mindössze 25 km-re fekvő Sonnentherme vízi-világában óriáscsúszdák várnak minden korosztályt, de itt található a világ leghosszabb virtuális csúszdája is. Emellett lehetőségünk van kipróbálni a virtuális búvárkodást is, de a hullámmedencét sem érdemes kihagyni.

DinoPark, Kassa, Szlovákia

Besétálnánk óvatlanul egy sztegoszaurusz csorda közé? A kassai dínóparkban (és állatkertben) nyugodtan megtehetjük, hiszen rengeteg más életnagyságú dinoszaurusszal találkozunk még a belépést követően. 3D-s mozi, paleontológiai játszótér és programok gyerekeknek, éhségünk csillapításában pedig a dinógrill segít minket az országhatártól mindössze 20 km-re lévő csodaparkban.

Legoland, Billund, Dánia

Majdnem 60 millió Lego kockából felépített élménypark? Billundban, Dánia (nem véletlenül!) leglátogatottabb városában a főváros után megvalósult a Lego fanatikusok álma: amellett, hogy egész városrész-maketteket és szobrokat, híres műalkotásokat csodálhatunk meg, vidámparkjában is hullámvasutazhatunk kedvünkre. Billund repülővel közvetlenül megközelíthető Budapestről, időnként meglepően olcsón.

Disneyland, Párizs, Franciaország

Az idén 27 éves Meseország bejárására nem elég egy nap – ha kevés időnk van, alapos haditervet kell készítenünk, mire szeretnénk felülni, ugyanis a park mérete hatalmas. A hely, ahol a gyerekek szemtől szemben találkozhatnak kedvenc Disney mesehőseikkel a szülőknek is varázslatos, hiszen ők is visszarepülnek az időben Goofy vagy Hamupipőke oldalán. Az utazás ugyan komolyabb szervezést igényel, de kedvező árú repülőjegyeket Párizsba is válthatunk egy kis szerencsével.

Utasbiztosítást akkor is kössünk, ha csak 1 napra utazunk külföldre, hiszen kellemetlen helyzetbe egy pillanat alatt kerülhetünk. Oldalunkon összehasonlíthatja a biztosítók elérhető ajánlatait, hogy ki tudja választani a családja igényeinek megfelelőt. Egyes biztosítások napidíjai már egy vidámparki belépőjegy tizedéért elérhetők, így ezen semmiképpen nem éri meg spórolni.

2019 október 24.

Legfrissebbek

2023 január 27.
utasbiztosítás, utazás, bankkartya

A bankkártya mellé járó vagy igényelhető utasbiztosítás nem biztos, hogy minden helyzetben kihúzza az embert a bajból. Összeszedtük az önállóan köthető és a bankkártya mellé járó utasbiztosítások előnyeti, hátrányait.

2022 július 25.
utasbiztosítás, útlemondás biztosítás, sztornó biztosítás, külföldi utazás

Az elmúlt egy-két évben a koronavírus-járvány miatt érthetően egyre több figyelmet kaptak az útlemondás biztosítások. Ebben a cikkünkben a sztornó vagy útlemondás biztosításról szedtük össze a fontosabb tudnivalókat.

2022 február 03.
utasbiztosítás, síbiztosítás, síelés, felelősségbiztosítás

A síbaleseteknél is felmerülhet a kérdés, hogy kinek a hibájából történt az ütközés és ki fogja fizetni a sérültek egészségügyi költségeit.