Így férjünk el egy kézipoggyászban

  • utazás
  • külföld
  • utasbiztosítás
  • repülés
  • poggyász

7+1 tipp a helytakarékos pakoláshoz, hogy akár egy 5 napos utazást is kibírjunk egy kisbőrönddel, ha repülővel utazunk.

- Készítsünk listát! Így könnyebb az igazán fontos dolgokra koncentrálni. Tervezzük meg hozzávetőlegesen a programot: melyik nap mit fogunk csinálni, miket nézünk meg, majd ehhez igazítsuk a szükséges ruhadarabokat, kellékeket. Emellett azért „munka közben” folyamatosan figyeljük bőröndünk súlyát is, hogy ne lépje túl a légitársaság által megszabott súlyhatárt.
 
- Természetesen akkor jöhetünk ki a legjobban a pakolásból, ha meleg helyre megyünk, és nem kell pulóverekkel, dzsekikkel, vastag nadrágokkal számolni. Lenge ruhákból, pólókból viszont több is elfér kis helyen. Az sem mindegy, hogy hajtogatjuk össze ezeket a ruhákat; a "hengerelős" megoldással meglepően sok helyünk marad!
 
- A cipőkkel különösen okosan kell bánnunk; ne kint akarjunk válogatni, melyiket vegyük fel, még itthon döntsük el, napi öltözékeinkhez melyik fog passzolni. Két pár cipőből bőven megoldható egy 5 napos utazás, és még a papucs is be fog férni. Okos döntés a legtöbb helyet foglaló cipőnkben utaznunk a repülőn, hiszen így nem a bőröndünkből veszi el a helyet.
 
- Folyadékból mivel csak 100ml-ig vihetünk fel magunkkal az utastérbe, érdemes apró méretű flakonokba kitölteni a szükséges mennyiségeket (pl. tusfürdőből, samponból). Amellett, hogy alig foglalnak helyet, pénztárcánk is örülni fog ennek a megoldásnak. Ezeket pakoljuk be utoljára, hiszen a biztonsági ellenőrzésnél így könnyen ki tudjuk majd venni őket.
 
- Gyógyszereket mindig érdemes magunknál tartani, ha külföldre megyünk, legalább fájdalom- és lázcsillapítót, hogy egy esetleges fejfájás ne tegye tönkre a napot. Jobban elférünk, ha nem az egész dobozt, csak a levelet tesszük el, hiszen így szó szerint bárhol elfér.
 
- Ha olvasni is tervezünk az utazás során, válasszunk ki egy könyvet, amit forgatni szeretnénk! Legyünk őszinték magunkhoz: úgyis csak azt fogjuk elővenni, hiába teszünk el tartalékkönyveket is.
 
- Az elektromos eszközökre ugyanez vonatkozik: kis bőrönddel döntenünk kell, szükségünk van-e egyáltalán laptopra vagy tabletre – telefonunk kijelzőjén is nézhetünk filmet egy hosszú repülőúton, az pedig a zsebünkben is elfér.
 
- Sokan nem is tudják, hogy bőröndjük belsejében milyen rekeszek, extra helyek, esetleg rejtett zsebek vannak. Mindenképp nézzünk utána, találunk-e ilyet, hiszen ezek azért lettek kitalálva, hogy oda is pakoljunk, pakoljunk, pakoljunk!
 

Az utasbiztosítás viszont már nem foglal helyet bőröndünkben, hiszen kötvényünket e-mailben kapjuk meg. Amennyire egyszerű megkötnünk online, olyan fontos szerepe van egy külföldi utazás során: az esetlegesen felmerülő orvosi, kórházi költségek térítése mellett olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kaphatunk, mint például tolmácsszolgálat, úti okmányaink külföldön történő pótlása, járatkésés térítése vagy jogvédelem. A biztosítók csomagajánlatairól a terméktájékoztatók között olvashat.
Ha elhagyjuk az országot, soha ne kockáztassuk meg az utasbiztosítás mellőzését; egy súlyosabb baleset akár egy teljes családot is anyagi kálváriába vezethet, ha nem rendelkezik több milliós tartalékkal a hasonló helyzetekre. Oldalunkon néhány perc alatt megkötheti, már fejenként akár párszáz forintos napidíjjal.
 
Elég, ha a jó idő miatt izgul!

 
Ha érzi magában a lendületet, de nem tudja, hová lenne érdemes kiruccanni néhány napra Európán belül, olvassa el ezt a cikkünket, ahol 5 közkedvelt város látnivalóit mutatjuk be dióhéjban.

2019 április 23.

Legfrissebbek

2023 január 27.
utasbiztosítás, utazás, bankkartya

A bankkártya mellé járó vagy igényelhető utasbiztosítás nem biztos, hogy minden helyzetben kihúzza az embert a bajból. Összeszedtük az önállóan köthető és a bankkártya mellé járó utasbiztosítások előnyeti, hátrányait.

2022 július 25.
utasbiztosítás, útlemondás biztosítás, sztornó biztosítás, külföldi utazás

Az elmúlt egy-két évben a koronavírus-járvány miatt érthetően egyre több figyelmet kaptak az útlemondás biztosítások. Ebben a cikkünkben a sztornó vagy útlemondás biztosításról szedtük össze a fontosabb tudnivalókat.

2022 február 03.
utasbiztosítás, síbiztosítás, síelés, felelősségbiztosítás

A síbaleseteknél is felmerülhet a kérdés, hogy kinek a hibájából történt az ütközés és ki fogja fizetni a sérültek egészségügyi költségeit.