Nem kell, hogy véget érjen a kaland, ha lerobban az autónk

  • utazás
  • utasbiztosítás
  • autós assistance
  • assistance
  • gépjárműbiztosítás
  • gépjármű
  • síelés
  • nyaralás
  • külföld

Gyakran indulunk külföldi utazásainkra autóval, legyen az egynapos kirándulás, városlátogatás, hosszabb pihenés, nyaralás vagy síelés. Mi a közös ezekben az utakban? Az, hogy mi dönthetjük el, mikor indulunk, melyik útvonalat választjuk, és mikor szeretnénk megállni pihenőt tartani.
Az érmének azonban két oldala van: a széleskörű szabadság azzal is együtt jár, hogy bármi probléma történjen gépjárművünkkel utunk során (műszaki meghibásodás, baleset), a helyzet kezelése és megoldása a mi felelősségünk lesz. Csak tetézi a problémát, hogy külföldön többnyire még tanácstalanabbnak érezheti magát az ember lerobbant autójában gubbasztva, mint a hazai utakon. Az idegeskedést csak fokozzák az autómentők, valamint a külföldi szervizek magas díjai, több száz eurónkba kerülhet egy ilyen „kaland”.

Az is előfordulhat, hogy külföldön rekedünk a fennálló probléma miatt, mivel az néhány óra alatt nem orvosolható, talán beszerzendő alkatrészre van szükség a javításhoz, vagy nem sikerül megtalálni elsőre a hiba forrását - nekünk pedig így szállásra lehet szükségünk a várakozási idő alatt, ami ismét nem elhanyagolható többletköltséget jelent.

Mielőtt azonban mindenkinek elvennénk a kedvét attól, hogy volán mögé üljön: aggodalomra semmi ok, hiszen az autós assistance kiegészítő biztosítás (melyet utasbiztosításunk mellé tudunk kérni egy kattintással), pont az ilyen helyzetekben hivatott segítő kezet nyújtani nekünk. Legyen szó koccanásról, defektről, elektronikai meghibásodásról (bizonyos biztosítók önhibák esetén is segíthetnek, pl. üzemanyag kifogyása, akkumulátor lemerülése), gyors és szakértői megoldásra számíthatunk, az alábbi szolgáltatások formájában:

  • Azonnali magyar nyelvű telefonos segítségnyújtás
  • Helyszíni javítás megszervezése és költségének térítése
  • Gépjármű szervizbe szállítása
  • Gépjármű hazaszállítása
  • Alkatrészküldés, bérgépjármű szervezése
  • Szállásköltség térítése a személygépkocsi vagy motorkerékpár javításának ideje alatt

Továbbhaladásunkban célállomásunk felé is számíthatunk szervezési és anyagi támogatásra, akkor is, ha:

  • az oda úton ér minket a balszerencse,
  • hazafelé tartunk a kirándulásból.

Ilyen esetekben, ha tömegközlekedési eszközzel van lehetőségünk legegyszerűbben folytatni utunkat, akkor a menetjegyek többletköltségét, személygépkocsival történő továbbhaladáskor az üzemanyag költségét térítheti meg a biztosító az általa megjelölt összeghatárokig. A felsorolt szolgáltatások mértéke, felső költséghatárai az általunk választott biztosítási csomagtól függően változhatnak, ezeket azonban a CLB utasbiztosítás kalkulátorában könnyedén összehasonlíthatjuk, és eldönthetjük, melyik felel meg saját igényeinek.

Ha tehát idén télen síelni indulunk, vagy tavasszal vágunk bele egy autós kirándulásba külföldön, esetleg kocsival megyünk le nyáron a tengerpartra, ne feledkezzünk meg az assistance kiegészítő szolgáltatásról igényléséről, ami utasbiztosításunk napidíját csupán párszáz forinttal emeli meg, és nem vesz több időt igénybe egy kattintásnál. Síelés előtt pedig minden esetben ellenőrizzük, kötelező-e a hólánc használata az adott régióban, illetve évszaknak megfelelő gumiabroncs van-e gépjárművünkön.

 
Amennyiben rendelkezik éves assistance biztosítással, vagy casco biztosítása tartalmazza ezt a kiegészítő szolgáltatást, tekintse meg azok biztosítási feltételeit, és az alapján döntse el, szükséges-e utasbiztosítása mellé kérnie az extra szolgáltatást (pl. kiterjed-e meglévő biztosítása területi hatálya Magyarországon kívülre?).

2020 január 08.

Legfrissebbek

2023 január 27.
utasbiztosítás, utazás, bankkartya

A bankkártya mellé járó vagy igényelhető utasbiztosítás nem biztos, hogy minden helyzetben kihúzza az embert a bajból. Összeszedtük az önállóan köthető és a bankkártya mellé járó utasbiztosítások előnyeti, hátrányait.

2022 július 25.
utasbiztosítás, útlemondás biztosítás, sztornó biztosítás, külföldi utazás

Az elmúlt egy-két évben a koronavírus-járvány miatt érthetően egyre több figyelmet kaptak az útlemondás biztosítások. Ebben a cikkünkben a sztornó vagy útlemondás biztosításról szedtük össze a fontosabb tudnivalókat.

2022 február 03.
utasbiztosítás, síbiztosítás, síelés, felelősségbiztosítás

A síbaleseteknél is felmerülhet a kérdés, hogy kinek a hibájából történt az ütközés és ki fogja fizetni a sérültek egészségügyi költségeit.