Melyik utasbiztosítást mikor érdemes választani?

A biztosítótársaságok egyes termékei, melyek megtalálhatók online utasbiztosítási kalkulátorunkban, különböző szolgáltatásokat és szolgáltatási limiteket tartalmaznak. Egy szolgáltatásait tekintve egyszerűbb utasbiztosítás természetesen sokkal olcsóbb, mint egy összetettebb, szolgáltatásaiban és a költségek térítésében magasabb biztonságot nyújtó termék. Kérjük, tekintse át példáinkat, segítünk eldönteni, milyen esetekben melyik csomagajánlatot érdemes választani!

Pár napos utazás szomszédos országba

Amennyiben úti célunk valamelyik szomszédos ország, és a kint tartózkodásunk nem több két-három napnál, úgy egy egyszerűbb, költségeit tekintve olcsóbb utasbiztosítási termék megvásárlása is elegendő. Ezen termékek mindegyike tartalmazza a betegség és baleset esetén fellépő költségek térítését (átlag 3-5 millió Ft), valamint a poggyászokban esett károkat is enyhítik.

Utasbiztosítás pár napos utazásra >>

Utazás valamely európai országba

Pár napnál hosszabb, európai országba irányuló utazás során érdemes megfontolni a magasabb költségtérítési limiteket kínáló termékek megvásárlását, amelyek betegség és baleset esetén már akár 20 millió forintos fedezetet is kínálnak, illetve további szolgáltatásokkal (pl. óvadék és ügyvédi költségek) fokozottabb biztonságot nyújtanak.

Utasbiztosítás hosszabb
európai utazásra >>

Utazás Európán kívüli országokba

Hosszabb és Európán kívüli országba történő utazás során érdemes mérlegelni a célország egészségügyi ellátási rendszerét, valamint az ország biztonságát. Ha biztonságosnak ítéljük meg, akkor a közepes szolgáltatásokat nyújtó termékek választása célszerű, azon belül is a nagyobb költségtérítést kínáló módozatok egyikét.

Utasbiztosítás Európán
kívüli utazásra >>

Utazás kockázatos biztonságú országokba

Közel-keleti országba, különös tekintettel Izraelre, valamint dél-amerikai, távol-keleti és afrikai országokba történő utazás során mindenképpen javasoljuk a legmagasabb költségtérítéseket kínáló, szolgáltatásaikban a legtöbbet nyújtó termékek megvásárlását, valamint - a biztosítástól függetlenül - az elérhető óvintézkedések (pl. védőoltások) megtételét.

Utasbiztosítás kockázatos
biztonságú ország esetén >>

Utazás és sportolás

A síelésből és snowboardozásból eredő kockázatokat minden biztosítótársaság minden terméke tartalmazza, ez esetben a választást csak a napok száma és utazásunk úti célja befolyásolhatja. Kiegészítő biztosítás megvásárlásával több biztosító is vállalja többek között a következő extrémsportokat: hobbibúvárkodás (max. 40 m merülési mélység), rafting, hegymászás, canyoning, hydro-speed, quad, stb.

Utasbiztosítás síeléshez >>

Vissza a lap tetejére