Általános tájékoztató az utasbiztosításról és annak legfontosabb részeiről

Mi az utasbiztosítás?
Az utasbiztosítás szolgáltatásai
Utasbiztosítás megkötésének feltételei
Mentesülések és kizárások

Mi az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás a külföldön fellépő veszélyhelyzetek (pl. baleset, betegség, poggyászkárok, stb.) esetén nyújt segítséget. Tehát az utasbiztosítás a határ átlépését követően érvényes, belföldön bekövetkezett baleseteknél a balesetbiztosítás ad biztonságot. A biztosítótársaságok a Föld minden pontjáról magyar nyelven elérhető asszisztencia szolgáltatásuk segítségével tájékoztatják a biztosítottakat a szükséges teendőkről és az igénybe vehető szolgáltatások módjairól. A biztosítók különböző termékei eltérő szolgáltatásokat nyújtanak, ezért érdemes online utasbiztosítás kalkulátorunk segítségével megtudni, melyik biztosító kínálja a számunkra megfelelő utasbiztosítást, hiszen más és más szolgáltatásra van szükségünk például egy rövidebb időtartamú európai városnézés alkalmával, mint például egy hosszabb ázsiai körút során. Kérjük, tekintse meg kalkulátorunk ajánlatait utazási típusok szerint!

Az utasbiztosítás szolgáltatásai

Minden biztosító utasbiztosítási terméke tartalmazza a külföldről magyar nyelven, non-stop elérhető asszisztencia szolgáltatást, valamint élet-, baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatást és poggyászbiztosítást. Számos biztosító alapcsomagja továbbá tartalmazza a felelősség- és jogvédelem biztosítást is. A biztosító szolgáltatása, hogy az adott módozatban szereplő kockázatvállalási limitnek megfelelően téríti a külföldön fellépő orvosi és egyéb költségek összegeit. A biztosítók kockázatvállalási limitjei termékenként eltérőek: minél nagyobb a biztosító kártérítéséi limitje, annál drágább az adott utasbiztosítási termék.

Utasbiztosítás megkötésének feltételei

Minden biztosító esetében az utasbiztosítást kizárólag Magyarország területén, az utazás megkezdése előtt lehet megkötni. Nem köthető biztosítás a külföldön életvitelszerűen élőkre, illetve a külföldön munkát vállalókra.

Mentesülések és kizárások

A biztosítások általános kizárásai (nukleáris sugárzás, polgárháború, háború, jogellenes vagy súlyosan gondatlan magatartás, ittas állapot, kábítószer hatása, öngyilkosság) az utasbiztosítások esetében is érvényesülnek. A betegségbiztosításoknál természetesen nem biztosított az utazás előtt már meglévő betegség külföldi kezelése, a terhességgel kapcsolatos események. Poggyászbiztosításnál a biztosítók kizárják a kockázatból a nemesfémeket, gyűjteményeket, szőrméket, készpénzt, sporteszközöket, ideértve a kerékpárt is. A magas egyedi értéket képviselő tárgyakat szintén nem fogadják kockázatba a biztosítók (pl. fényképezőgép, videokamera). Bővebb információkért olvassa el a biztosítók tájékoztatóit és biztosítási feltételeit >>.

Vissza a lap tetejéreUtasbiztosítás kalkulátor >>